Odbierz
książkę
gratis
Czas na Azję Czas na Azję
Zobacz całą ofertę produktów azjatyckich
Oferta od 22.07 do 7.08

Książka gratis

120 przepisów
Nowość! Książka kulinarna „Czas na Azję”, 120 przepisów, 232 strony, cena regularna 29,99 zł/szt. Limit dzienny: maks. 2 książki gratis na kartę Moja Biedronka. Przy zakupie produktów Asia Flavours za min. 20 zł oraz książki Czas na Azję (na jednym paragonie) rabat o wartości jednej książki. Przy zakupie produktów Asia Flavours za min. 40 zł oraz dwóch książek Czas na Azję (na jednym paragonie) rabat o wartości dwóch książek. Oferta ważna 22.07-07.08.2021 r. lub do wyczerpania zapasów. Liczba książek jest ograniczona.
Czas na Azję
Kimchi uramaki z tofu w tempurze

Kimchi uramaki z tofu w tempurze

Kimchi uramaki z tofu w tempurze, produkty
cena za koszyk
20 76
książka gratis
+
Książka z przepisami
Kup wybrany zestaw i wypróbuj nasz przepis
Ryż do sushi Asia Flavours 400g     2,79 zł
Wodorosty sushi Nori Asia Flavours 16g     4,99 zł
Sos sojowy Asia Flavours 250 ml     4,99 zł
Kimchi Mix Asia Flavours 160g     7,99 zł
Zobacz przepis
Zamknij okienko
Przepis na Kimchi uramaki z tofu w tempurze
zamknij video
pokaż video

Kimchi uramaki z tofu w tempurze

Składniki:

  • 50 g ryżu do sushi
  • 3 łyżki mąki do tempury 180 ml lodowatej gazowanej wody mineralnej
  • 500 ml oleju rzepakowego 2 słupki tofu 1 × 1 × 9 cm 75 g kimchi, odciśniętego z nadmiaru soku
  • ½ arkusza nori
  • 2 łyżeczki drobno posiekanej zielonej cebulki dymki
  • Do podania 2 łyżki marynowanego imbiru
  • 30 ml japońskiego sosu sojowego
  • 1 łyżka pasty wasabi

Przygotowanie:

1 Ugotuj i przypraw ryż według instrukcji na opakowaniu. 2 Przygotuj ciasto tempura, mieszając mąkę do tempury z wodą gazowaną. 3 Rozgrzej olej do 170˚C. Zanurzaj tofu w tempurze i smaż w głębokim oleju na złoty kolor. Wyjmij z oleju i odsącz. Pokrój kimchi w grubą zapałkę lub posiekaj w grubą kostkę. 4 Na macie do zwijania sushi ułóż horyzontalnie pół arkusza nori, rozprowadź ryż, po czym odwróć nori ryżem do spodu. 5 Ułóż na nori usmażone słupki tofu i kimchi. Zwiń w rulon, posługując się matą do zwijania sushi. Posyp rolki siekaną dymką, wciśnij dymkę w powierzchnię ryżu za pomocą maty do zwijania sushi. 6 Pokrój rolkę w 6 równych krążków. Podaj z imbirem, miseczką sosu sojowego i wasabi.

produkty
Copyright 2021 Jeronimo Martins Polska S.A.
Do góry
Akceptuję

Ta strona wykorzystuje pliki cookie, przy czym odbywa się to zgodnie z aktualnymi ustawieniami Twojej przeglądarki, które możesz w każdej chwili zmienić. Jako Jeronimo Martins Polska S.A. używamy informacji zapisanych za pomocą plików cookie w celu umożliwienia prawidłowego działania strony oraz – jeśli się na to zgodzisz – także w innych celach, tj. reklamowych, do oceny wydajności serwisu oraz podniesienia jakości prezentowanych treści. Akceptacja lub brak zgody na wykorzystywanie plików cookie odbywa się za pomocą ustawień przeglądarki (które możesz zmienić klikając Konfiguruj). Więcej informacji znajduje się w naszej Polityce Prywatności.

Pliki cookie niezbędne do prawidłowego działania serwisu

Analizy i ocena wydajności

Reklamowe pliki cookie

zapisz